Om byplanlarbeidet

Mange gode innspill

inspillbilde2
Vi er glad for alle innspill til byplanen!

Fristen for innspill til planprogrammet og byplanen gikk ut nå i april. Det har kommet inn flere forslag til blant annet nye boligområder som vil bli vurdert i den videre prosessen. Det at flere gårdeiere i sentrum ønsker å bygge høyere er en kjent problemstilling, som det også har kommet innspill på. Denne diskusjonen må vi ta fremover. Hvor stor by skal Elverum bli? Hvor høyt skal vi bygge? Hvor og hvordan skal vi fortette? Byanalysen vi jobber med vil være med på å gi svar på noen av disse spørsmålene.

Alle innspillene vil bli vurdert
I første omgang vil vi ta stilling til innspill som går på planprogrammet og planprosessen. Planprogrammet vil fastsettes av politikerne før ferien. Innspillene som går på selve byplanen, som nye utbyggingsområder og konkrete forslag, vil vi bruke mer tid på å vurdere. Disse vil bli sett opp mot analysearbeidet vi holder på med. Det er viktig at innspillene blir sett i en helhet. For nye boligområder er det for eksempel spørsmål som: Er det ledig plass på nærmeste skole? Hvor lang er skoleveien? Er det trygg gang- og sykkelvei dit? osv. Det er mange spørsmål man må vurdere for å sørge for at nye boligområder blir gode steder å bo.

Du kan fortsatt si din mening
Selv om fristen for innspill er ute, vil det bli flere muligheter til å si sin mening om byplanen. Vi legger opp til flere åpne møter med debatt i tiden fremover. Du kan også dele dine meninger her på bloggen. Her kan du følge med på hva som skjer! Det er også mulig å ta turen innom oss med dine spørsmål!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s