Leiret og Vestad / Om byplanlarbeidet / Transport

Byseminar 11. januar

Hvordan kan vi samarbeide for at Elverum skal utvikle seg til en attraktiv og levende by? Hva skjer når vegen blir til gate?

Dette er noen av spørsmålene i den politiske debatten om byutvikling og transport som vil foregå over jul. Den 11. januar inviterer Statens vegvesen og Elverum kommune i fellesskap til det første byseminaret med transport som hovedtema. Pågående planprosesser er nå kommet så langt at ulike løsningsalternativer og muligheter kan presenteres.

transport2

Byutvikling og transport henger sammen og kan ikke løses som isolerte oppgaver. Bedre samordning av byplanen og planene for de nye riksvegtraseene gjennom byen er nødvendig for å lykkes med en helheltlig by- og transportstrategi for Elverum. Nå er vi kommet til en erkjennelse både fra kommunen og statens vegvesens side om at dette er helt nødvendig for at vi skal lykkes med gode og helhetlige strategier for framtida. Vi har hele tiden hatt en god dialog og samordning av planoppgavene, slik at når materialet nå skal presenteres samlet den 11. januar, ligger det godt til rette.

Formannskapet fikk i dag presentert planene for samarbeidsprosessen framover. Politikerne ga positive tilbakemeldinger og er klare til å være med. De gleder seg til prosessen og er glad for at den er kommet tilbake på et godt spor.

britt fsk 04 12

På byseminar den 11. januar får vi besøk av byplanlegger Michael Fuller-Gee fra Arendal kommune, som presenterer suksesskriteriene for en levende by. Han har allsidig erfaring og kunnskap fra store og små byer, og er spesielt opptatt av folkehelse og samfunnsutfordringer vi står ovenfor. I tillegg kommer ordføreren i Gjøvik, Bjørn Iddberg for å presentere deres erfaringer fra samarbeidet mellom kommune, fylkeskommune, vegvesenet, stat og privat næringsliv for økt gjennomføringsevne. Strategiarbeidet i Gjøvik har gitt konkrete resultater med både større sykkelandel og større andel kollektivreiser i byen.

Sammen bygger vi byen og for å lykkes med en ny byplan og samtidig løse trafikkutfordringene i Elverum er vi avhengig av å få med oss representanter fra alle som bruker byen vår. Vi ønsker velkommen representanter fra næringslivet, kommunens politikere, fylkesmyndigheter, vegvesenet, lag og foreninger denne dagen. For byens innbyggere vil det legges opp til egne kveldsmøter, der planforslagene blir presentert og kan diskuteres.

Seminaret holdes på dagtid mandag den 11. januar, kl. 9-15.30, i festsalen i rådhuset.   Detaljert program kommer, men det er allerede mulighet til å melde seg på seminaret her:

https://response.questback.com/elverumkommune/byplanseminarjanuar

Vi ser fram til spennende debatter om byutvikling og transport framover!

En tanke om “Byseminar 11. januar

  1. Tilbaketråkk: Meld deg på byseminaret 11. januar | Byen vår Elverum

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s