Leiret og Vestad / Om byplanlarbeidet / Transport

Meld deg på byseminaret 11. januar

Representerer du næringslivet i Elverum? Fylkesmyndighetene? Vegvesenet? Et lag eller en forening? Eller er du en av kommunens politikere? Da er dette seminaret noe du burde få med deg!

Ordfører Erik Hanstad og avdelingsdirektør Aud Margrethe Riseng i Statens vegvesen ønsker i fellesskap velkommen til byplanseminar. Programmet for dagen er innholdsrikt, med inspirasjon og erfaringer fra hvordan andre byer og steder jobber med byutvikling, før arbeidet med Elverums byplan, transportutfordringer og konkrete vegløsninger for byen vår presenteres.

Hvordan kan vi samarbeide for at Elverum skal utvikle seg til en attraktiv og levende by? Hva skjer når vegen blir til gate? Byplanseminaret vil være starten på en prosess som skal foregå i 2016 og legge opp til politiske debatter om langsiktige strategivalg for utviklingen av Elverum.

Med oss denne dagen har vi byplanlegger Michael Fuller-Gee fra Arendal kommune, som  presenterer suksesskriteriene for en levende by. Ordføreren i Gjøvik, Bjørn Iddberg presenterer deres erfaringer fra samarbeidet mellom kommune, fylkeskommune, stat og privat næringsliv for økt gjennomføringsevne.

(Teksten fortsetter under bildet.)

SONY DSC

Mange aktører
Når ny byplan nå skal utarbeides er det utrolig viktig med et bredt samarbeid, da det er mange aktører som har en rolle i utviklingen av byen. Vi er glade for at vi har fått med oss både fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen og redaktør i Østlendingen Tom Marin Kj. Hartviksen denne dagen. De har på hver sin måte en viktig rolle i byplanprosessen framover og vi håper de kan gi oss noen gode råd på vegen. Vi legger opp til en åpen og bred prosess framover hvor ikke minst informasjonen ut til hele befolkningen blir viktig.

Nysgjerrig?
Denne første seminardagen ønsker vi velkommen representanter fra næringslivet, kommunens politikere, fylkesmyndigheter, vegvesenet, lag og foreninger. Vi håper spesielt at næringslivet er godt representert. Er du ikke blant disse, men er nysgjerrig på hva som skjer i byen vår? Senere vil det bli et kveldsmøte med samme tema som er åpent for alle. Møtedato vil bli fastsatt på nyåret, så følg med på bloggen eller kommunens nettsider!
Les også: Byseminar 11 januar

Byplanseminaret vil foregå i festsalen, Rådhuset, kl. 9-15.30.

Programmet for dagen kan du lese her:
Byseminar program 11 jan 2016

Påmelding innen 5. januar her :
https://response.questback.com/elverumkommune/byplanseminarjanuar

Velkommen!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s