Hva synes du? / Transport

Stort engasjement på åpent møte

Nok en gang fant over 150 engasjerte elverumsinger vegen til Festsalen i Rådhuset for å høre om byplanarbeidet – det er vi veldig glade for! Denne gangen var hovedtema transport, og programmet var en oppsummert versjon av byseminaret som ble holdt 11. januar.

Var du ikke på byseminaret finner du det meste som ble sagt i denne rapporten: Rapport byseminar
  mange

Arealplansjef Britt Søgaard fortalte om viktige grep i byplanlegging og utfordringene vi står ovenfor i Elverum. Prosjektleder i Statens vegvesen, Jørn Kleiven, la så fram tallene fra trafikkundersøkelsene som er gjennomført. Senere på kvelden gikk han gjennom hvordan de konkrete alternativene de jobber med ser ut foreløpig. Oppsummerte faktaark om både trafikktall og vegalternativ finner du på vegvesenets nettside: Faktaark

Finn Aslaksen fra Vista Utredning forklarte blant annet hvordan de jobber med ringvegutredning på vegne av kommunen. (Mer om det HER) Han gjennomgikk foreløpige beregninger for hvor mye trafikk en ringveg vil kunne ta, og fortalte også at han mener Elverum har et stort potensiale for å øke andelen som sykler. Hans presentasjon, og presentasjonene til de andre finner du på kommunens nettside: elverum kommune – åpent møte.

Det var satt av en time til innspill og spørsmål til et panel bestående av foredragsholderne og oppdragsleder for Statens vegvesen hos Asplan Viak, Ola S. Brandvold. Det er Asplan Viak som utarbeider alternativene på vegne av Statens vegvesen. Det kom mange refleksjoner, både positive og negative, rundt hva ringveg og ny bru kan gjøre for byen vår. Vi synes det er veldig bra at mange er så engasjerte, og at folk møter opp på disse møtene slik at vi kan ha åpen dialog om disse viktige valgene byen står ovenfor.

Det vil være et nytt åpent møte om byplanarbeidet allerede 15. mars! Vi håper at minst like mange kommer da, og at vi får med oss flere unge til å si sin mening om byens framtid! Følg med!

erik foran scenen

Fra venstre: Rådmann Kristian Trengereid, arealplansjef Britt Søgaard, siv. ing. Finn Aslaksen v/Vista Utredning, prosjektleder i Statens vegvesen Jørn Kleiven, oppdragsleder i Aslplan Viak Ola S. Brandvold og ordfører Erik Hanstad


 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s