Hva synes du? / Leiret og Vestad

Barn og unges kommunestyre

Mandag 14. mars var jeg og Erik Johan en hel dag med barn og unges kommunestyre for å høre hva de mener er viktig i arbeidet med byen vår. Vi ble møtt av en ivrig gjeng, som stilte spørsmål og kom med gode ideer. Bare se her!

Hva barn og unge mener er viktig for oss! Det er tross alt de som skal bruke byen i framtida. Det er også viktig at barna i byen vår trives, og føler at byen er trygg.

Hva er positivt og hva er negativt i byen vår?

For å finne ut hva de synes om byen, spurte vi dem først to spørsmål: Hva er negativt og hva er positivt i Leiret/sentrum i dag. Svarene vi fikk har jeg satt inn i ordskyene under. Jo større et ord er, jo flere er det som har oppgitt det som svar.

1) Hva er negativt i Leiret/sentrum?

wordle negativ mørk
De unge syntes det var mye trafikk og asfalt i byen. Bygningene i Storgata er kjedelige, det er for få cafeer og det er for få og stygge søppeldunker, mener de. Det er også for mange «kebabsjapper», og det mangler gode møteplasser for de unge. Det var også flere ting de mente at byen mangler, som klatrepark, kafe ved Glomma og skatebane. En gruppe syntes byen var særlig trist og fargeløs, og skulle gjerne hatt mer blomster og pynt i gatene.

2) Hva er positivt i Leiret/sentrum?
wordle positivt BUK.png
Byens lekeplasser, Rådhuset og Glomma fikk mye skryt. Det gjorde også de nye bygningene i sentrum, og restauranter som Siris. Museene var de unge også opptatt av. De trakk så fram at det er positivt at Elverum ikke er så stort, for da er det korte avstander til alt: «Vi kan gå hvor vi vil, fordi Elverum er liten», skrev en av gruppene. Kjøpesentrene ble nevnt som en viktig møteplass, særlig for ungdommene.

IMG_15302

Det jobbes!

 

Ønsker for framtiden

Det siste spørsmålet vi gav dem, var det jeg gledet meg mest til; nemlig hva de ser for seg i framtiden. Hver gruppe fikk tegne på kart og oppsummerte gruppevis hva de ønsket seg. Her var det mange gode og fantasifulle ideer! Mer hensyn til miljøet, bryggekafeer ved Glomma, flere EL-biler, blomsterpark og mer farge i byen var noen av de mange fine tankene de kom med. Nedenfor kan du se listene og kartene gruppene leverte inn.

3) Hvordan ser du for deg Leiret/sentrum om 10 år?

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Vi ble ekstra imponert da vi fikk med oss den ene gruppen til å komme på BY:prat kvelden dagen etter, for å oppsummere hva som hadde kommet frem etter dagen hos BUK. De jentene gjorde en kjempejobb – og fikk fortjent skryt fra flere hold! Tusen takk!

IMG_1550

Vi var en tur hos BUK for et år siden også, det kan du lese om, (og sammenligne ordskyer!) HER.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s