Leiret og Vestad / Om byplanlarbeidet

Byanalysen er klar!

Hvilke kvaliteter har byen vår og hva er utfordringene for framtidig byutvikling? Byanalysen er med på å synliggjøre hva som er viktig for Elverum og gir føringer for det videre arbeidet med ny byplan. Les hele byanalysen her!

Byanalysen er et redskap for å gi bedre forståelse av byens egenart, historiske utvikling og framtidsmuligheter. Analysen trekker fram kvaliteter i byen som vi bør ta vare på for framtida, og peker samtidig på utviklingsmuligheter og byens potensial. Analysen tar ikke for seg alt, men setter fokus på sentrale tema i byplanleggingen.

Byanalysen gir også føringer for hvordan man kan sikre kvalitetene og løse utfordringer. De mest sentrale føringene for videre byplanarbeid er oppsummert i eget kapittel og er inndelt i fire hovedkategorier:
– Knytte byen og Glomma sammen
– Utvikle bykjernen med gode byrom
– Vestad Nord som ny bydel
– Helhetlig satsing på sykkel

Byanalysen fokuserer på bykjernen og menneskenes plass i byen. Byplanlegging i dag handler om folk – om gode møteplasser, liv i gatene, aktivitet og trivsel. Elverum har et godt utgangspunkt, og gode muligheter for en framtidsrettet og bærekraftig byutvikling.

Hele byanalysen finner du her: BYanalyse Elverum (dobbeltsidig)

(OBS: kart til epoker s. 9 inneholder feil som skal rettes)
SONY DSC

Store grønne rom er en viktig kvalitet i Elverum. Analysen peker på at det er viktig å ta vare på disse, og samtidig utvikle dem ved å tilrettelegge for mer aktivitet. Restvold har stort potensial som «byens grønne indrefilet» med allsidig utendørs idretts- og friluftsaktivitet – åpent og tilgjengelig for alle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s