Sykkelbyen

Satsing på sykkel og «Sykle til jobben»-konkurranse!

Det bred enighet blant politikerne om satsing på sykkel i byplanarbeidet. Som en del av dette er det vedtatt at Elverum kommune skal delta i vårens aktivitetskonkurranse «Sykle til jobben». Vedtaket betyr at du som bor eller jobber i Elverum kan delta helt gratis!

Det er utarbeidet en handlingsplan for «sykkelbyen Elverum for 2017–2020», som er en del av byplanen.

Planen skal i korte trekk bidra til å øke andelen syklende i Elverum, og legge til rette fremkommelighet med to hjul. Noen av målene er å kartlegge hovedsykkelruter, sykkelrutekart, øke fokuset på drift og vedlikehold av gang- og sykkelveger, informasjon og kommunikasjon, holdningsskapende arbeid og tellinger av antall syklister i byområdet.

– Det er viktig å få sykkel på dagsorden og få økt fokus på sykkel som transportmiddel, sier arealplanlegger Henri Auer, som har jobbet mye med handlingsplanen.

17. februar ble handlingsplanen drøftet i formannskapet, og det var enighet om at den først skal sendes på en høring hos eldrerådet, rådet for personer med nedsatt funksjonsevne og andre råd før endelig vedtak tas.

Handlingsplanen kan du lese her.

Sykle til jobben-aksjon

Som en del av handlingsplanen ligger «Sykle til jobben»-aksjonen som et ønsket tiltak. Våren 2016 deltok vi med nærmere 800 deltakere, og var den kommunen med flest deltakere i Hedmark. Etter aksjonen ble det gjennomført en spørreundersøkelse med 195 personer og blant disse økte sykkel som transportmiddel til jobb/studier med 18 prosent. Etter aksjonen ble bilbruken til jobb/studier redusert med 22 prosent.

Det er nå bestemt at Elverum kommune skal delta i år også, og sponser deltakelse for alle som bor eller jobber i Elverum. konkuranssen foregår i perioden 19. april–17. juni. Så da er det bare å dra frem sykkelen fra garasjen, børste vekk støvet og klargjøre utstyret! All trening teller med i regnskapet i konkurransen, men dersom du bytter ut bilen med sykkelen eller beina til og fra jobb i april–juni, vil du høste ekstra poeng.

Sykle til jobben-aksjonen handler først og fremst om fellesskapet, gleden og moroa man har sammen. Men du kan også få lønn få strevet. Det trekkes flere premier hver uke, blant annet utenlandsturer, hotellopphold og sykkelutstyr.

Hvordan deltar du?

For å melde deg på, trykker du her.

Du kan delta individuelt eller i lag på to-fem personer. Dette er fremgangsmåten for påmelding gjennom bedrift:

  1. Skriv inn din mailadresse.
  2. Trykk deg inn på «Bedriftsklasse».
  3. Finn din bedrift. OBS! Ikke opprett «Ny bedrift» med mindre du er helt sikker på at du ikke finner bedriften din.
  4. Fyll inn informasjon om deg selv.
  5. Når du da har fått din egen profil – og logget inn, kan du gå inn å registrere deg på et lag, eventuelt opprette et nytt. Du har også muligheten til å bytte lag eller bedrift via denne linken.

Slik melder du deg på individuelt:

  1. Skriv inn din mailadresse.
  2. Trykk deg inn på «individuell klasse».
  3. Fyll inn informasjon om deg selv.

All aktivitet teller med i kampanjen; gå- eller joggeturer, styrkeøkter, innebandy, svømming eller yoga (se den komplette listen her). Du kan bruke appene Endomondo eller Strava til å loggføre treningen din. Eventuelt kan du gjøre loggføre manuelt under «Min konto». Her kan du følge med på din egen utvikling, antall økter og kilometer. Du kan også sammenlikne deg med dine kollegaer, venner, naboer eller andre deltakere.

Her finner du mer informasjon om konkurransen.

sykle-til-jobben

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s