Bolig og næring / Leiret og Vestad

Workshop ga liv i tomme lokaler

«Hvordan skape liv i tomme lokaler?» var tema på workshop i går, onsdag 5. april.
Arkitekt Arild Eriksen hadde med eksempler fra andre byer som inspirasjon. Gode krefter var samlet, og næringsdrivende, gårdeiere, representanter fra lag/foreninger og andre by-entusiaster jobbet sammen for på å se Elverums muligheter.

Vi ønsker alle en levende by med høy trivselsfaktor, aktivitet og handel. At næringslokaler av og til står tomme i perioder er noe alle byer opplever. Gjennom deltagelse i det nasjonale nettverket «Levende lokaler» jobbes det nå med å sette fokus på hvordan vi kan utnytte disse tomme lokalene til å skape ny aktivitet i Elverum. – Og akkurat det gjorde vi denne dagen, da workshopen ble holdt i de tomme DnB-lokalene i Storgata. 

Næringssjef Anne Vigdis Ellingsen, prosjektleder i Byregionprogrammet for Elverumregionen Guro Nina Vestvik, ordfører Erik Hanstad og plansjef Britt Søgaard innledet alle kort om sin tilknytning til arbeidet med liv i byen.

75573_1394256103966888_7912206505892071510_n

Guro Nina Vestvik fra ERNU

Arild Eriksen fra arkitektkontoret Eriksen Skajaa Arkitekter presenterte noen eksempler fra kunnskapsrapporten «Levende Lokaler», som han på oppdrag for Norsk Design- og Arkitektursenter (DOGA) har vært med på å utarbeide. Midlertidig bruk av lokaler for å skape mer aktivitet på sikt var en viktig gjenganger. Hele rapporten finner du HER!

20170405_115731

Arkitekt Arild Eriksen til høyre

Rapporten handler om alternativ bruk av tomme lokaler i bysentre landet rundt, men også om fellesrommene i byene og småstedene våre som vi har mistet og hvordan vi sammen kan få dem tilbake. Eksempelrapporten er en verktøykasse for kommune- og næringsliv, men også kunst- og arkitekturstudenter og enhver med en sosial entreprenør i magen vil finne mye inspirasjon.

Mye av tiden ble også brukt til gruppearbeid hvor det konkret ble sett nærmere på fire tomme lokaler i Leiret. Lokalenes fordeler og ulemper ble diskutert, før det ble foreslått å fylle disse med blant annet sykkelkafé, nisjebutikker, kontorfellesskap og utlånssentral/BUA. Ulik aktivitet gjennom døgnet ble også luftet.

17799008_1394256037300228_8984528353752690327_n

Erik Lukashaugen om Kulturkollektivet

Samarbeid var et nøkkelord for dagen, og Erik Lukashaugen var med for å fortelle hvordan Kulturkollektivet har blitt til som et kontorfellesskap for kulturarbeidere og andre kreative sjeler. Dette er det første lokale resultatet av Elverum kommunes deltagelse i «Levende lokaler».

Takk til alle som møtte opp og deltok. For dere som ikke fikk det med dere, er det fortsatt masse spennende i vente…

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s