Bolig og næring / Leiret og Vestad / Om byplanlarbeidet / Sykkelbyen / Transport

Politikerne engasjert i byplanen

 

Formannskapet kom med nyttige innspill og tilbakemeldinger til byplanen i dagens møte. Interessant og morsomt å få være med å planlegge, sier politikerne.

Byanalysen og mer konkrete tema som parkering og sykkelruter ble diskutert i dagens møte med formannskapet. Formannskapet er politisk styringsgruppe for byplanarbeidet og derfor tas byplanen opp i egne møter med politikerne. Spørsmålet er: Hva trenger vi av arealer for å møte framtida og legge til rette for at Elverum kan utvikle seg slik vi ønsker fram mot år 2030?

Byarkitekt Solveig Høye trakk fram at Fredrikstad er kåret til årets mest attraktive by, og at dette i stor grad handler om at byplanleggingen bygger opp under byens identitet og egenart. Fredrikstad har også satset på sykkel og kollektivtrafikk, med blant annet en gratis ferge over Glomma. Byanalysen for Elverum er et godt utgangspunkt for videre byplanlegging hos oss og helt i tråd med det som er rådende byplanlegging i andre byer, slik som Fredrikstad.

Leiret og Vestad var hovedfokus i dagens møte. Framover må det sees mere på å sikre nok areal til sykehuset, mulig ny ungdomsskole og svømmehall. I tillegg til dette er arrangementsplasser for Martn, Elverumsdager, Festspill og ulike turneringer i byen tema. Konkrete innspill fra grunneiere ble gjennomgått.

Politikerne sluttet seg til arbeidet som er gjort så langt og kom med nyttige innspill som tas med videre. Behovet for mopedparkering ble tatt opp, skilting av sykkelveger og sykkelparkering under tak, for å nevne noe.

Gruppearbeid1

Gruppearbeid2

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s