Bolig og næring / Leiret og Vestad / Sykkelbyen

Byplandag med formannskapet

I dag har politikerne i formannskapet blitt oppdatert på hva som skjer i byplanarbeidet. Det er mye på gang, og det var tre hovedtema for dagen: Ny bydel på Vestad, sykkelsatsing i Elverum og handelsanalyse for byen.

Ny bydel på Vestad
Barbara Ascher fra Sweco presenterte deres tanker rundt arbeid med ny bydel på Vestad, som de nå er i gang med. De har ikke jobbet så lenge, men har allerede mange gode ideer for hvordan Vestad skal bli et godt sted å bo i framtiden. Sweco er opptatt av at planen må være robust, gjennomførbar og tydelig, men er også opptatt av at det skal være nyskapende. Dette kommer det mer om i tiden framover.FullSizeRender (4)Sykkelsatsing i Elverum
Norconsult jobber med en sykkelrapport for hvordan vi i Elverum kan legge bedre til rette for syklende i byen vår. Elise R. Fosses presenterte de viktigste funnene fra rapporten som snart er ferdig. I Elverum kan vi være stolte av å ha høy sykkelandel (7,8%) i forhold til landsgjennomsnittet (4,5%), men vi har helt klart potensial for å tilrettelegge enda bedre. Særlig inne i bykjernen er det dårlig tilrettelagt for syklende, presiserte Elise, før hun viste noen av forslagene for hva man kan gjøre for å bedre situasjonen. Hele fagrapporten legges ut her på bloggen straks den er klar om en ukes tid.

Handelsanalyse
Enda en rapport er snart klar som del av byplanarbeidet, og det er en handelsanalyse for sentrumsområdet i Elverum. Vista analyse og Rambøll har jobbet med å se på hvor i byen vi bør ha ulik type handel og næringsvirksomhet. Hanne Toftdahl presenterte deres funn. Det ble vist til at Elverum har en stor fordel ved at vi allerede har god inndeling mellom områdene for ulik handel; med storhandel på Grindalsmoen og detaljhandel i Leiret. I tillegg har vi fått Terningen Arena som kunnskapssenter, selv om det helst skulle ligget i sentrum i følge Vista analyse. I rapporten blir det gitt noen anbefalinger, som du kan lese mer om når den er ferdig om noen uker.

Så da er det bare å følge med!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s