Bolig og næring / Leiret og Vestad

Handelsanalysen engasjerer

Stort oppmøte da handelsanalysen ble presentert på Elgstua i går. De oppmøtte fikk også godt innblikk i erfaringer fra Ringsaker og Brumunddal.

Næringssjef i Ringsaker Tor Rullestad og senterleder på Mølla Storsenter Harald Tungevåg fortalte om hvordan de hadde lykkes. Ringsaker kommune har gode planer med planavklarte områder, konkrete utviklingsprosjekter og tar gjerne noen utradisjonelle grep. De har en helhetlig kommunikasjonsstrategi med stort fokus på omdømmebygging og stolthet. Det handler også om skreddersøm, sier Tor Rullestad.

I Brumunddal samarbeider Mølla storsenter med Parkgården og alle sentrumsbutikkene, slik at de tenker som et kjøpesenter for hele sentrum, forteller Harald Tungevåg. De har god dialog og godt samarbeid seg imellom, og også med kommunen. Ringsaker kommune står for mange arrangementer i sentrum, i tillegg til handelsstanden sine arrangement. Det er aktivitet i sentrum hver lørdag.

Elverum taper markedsandeler i forhold til Hamar, Trysil og Ringsaker, fortalte Hanne Toftdahl fra Vista analyse. Hun mener at Elverum har et godt utgangspunkt, men ser også utfordringer. Hun ga anbefalinger for den videre utviklingen. Mer om dette kan du lese i handelsrapporten eller i presentasjonen.

Har du innspill eller kommentarer til handelsanalysen kan du sende dem til Elverum kommunen innen 30. oktober. Formell høring blir senere i byplanprosessen.

Vi er fra administrasjonen også tilgjengelig for en prat på åpent byplankontor mandag 30. oktober kl. 16-18 i kommunestyresalen, i rådhuset.

Aktuelle spørsmål:

  1. Elverum taper markedsandeler i forhold til Hamar, Trysil og Ringsaker. Hvordan snu utviklingen?
  2. Leiret og Grindalsmoen bør komplettere hverandre. Hvordan gjør vi det på beste måte?
  3. Hva må til for å få liv i sentrum og Storgata?

 

Vil du ta en titt på presentasjonene finner du dem her:
Handel Ringsaker Tor Rullestad 23 10 2017
Handel Brumunddal Harald Tungevåg 23 10 2017
Handelsanalyse Elverum Vista analyse 23 10 2017

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s