Bolig og næring / BY:prat / Leiret og Vestad / Sykkelbyen

Fullt hus på BY:prat 30. november

Gikk du glipp av BY:prat den 30. november? Da kan du se og lese mer om hva som ble fortalt her!

Mange hadde funnet vegen til Elvarheim for en lynrask presentasjon av mange spennende prosjekter torsdag den 30. november. Ordfører Erik Hanstad ønsket velkommen og introduserte forsamlingen for begrepet Pecha Kucha, før Helge Væringsaasen i Gotmar Rustad sin skikkelse kom på besøk. Historiene fra Væringsaasens tid var mange, og han kunne fortelle at han selv har puslet litt med byplanlegging i sin tid.
Fullthus

Som del av byplanen jobbes det med prosjekter på både kort sikt og veldig lang sikt. Langsiktige planer for gode boligområder ved skysstasjonen på Vestad og nullutslippsbydelen Ydalir ble presentert, og det ble blant annet vist hvordan områder ved Sagtjernet og allaktivtetsarena ved Elverum ungdomsskole skal opparbeides i nær framtid.

«Det vil skje en betydelig utvikling innen teknologi og om få år er privatbilen bare et minne», sa prosjektleder Anna-Thekla Tonjer fra Elverum vekst. Hun ga et innblikk i hvordan det kan bli å bo i Ydalir.

Vestad skal bli et godt sted å bo og oppholde seg, fortalte byarkitekt Solveig Høye, som ga en smakebit på hvilke muligheter som ligger i planene for den nye bydelen. Det grønne er et av de viktigste fokusområdene, og det er planlagt en «parkgate» fra skysstasjonen mot Glomma. Det er aktuelt å bygge opp til 6 etasjer, slik at kanskje 4000 personer kan bo i området i 2050.

Hvordan ser drømmebarnehagen ut og hvordan ser drømmeskolen ut, spurte kompetanserådgiver Ingunn Brønstad. Hun presentert begge prosjektene som er under planlegging og skal bygges slik at de står ferdige høsten 2019. Det skal være fint å gå i barnehagen sjøl om den er stor og vi bygger først og fremst for barna, fortalte hun.

Ingunn
Kompetanserådgiver Ingunn Brønstad viste illustrasjoner fra den nye skolen og barnehagen i Ydalir

Rolf Storsveen fra Elverum kommune presenterte hvordan en allaktivtetsarena ved ungdomsskolen skal bli en møteplass på tvers av alder og nasjonaliteter. Skateungdommmen har ventet i mange år. Dette samspillsprosjektet har etterhvert vokst seg større og det er mange involverte. I anlegget blir det skateanlegg sentralt plassert med varierte aktiviteter og det vil strekke seg fra området ved ungdomsskolen og helt ned til Glomma.

Ved Sagtjernet kunne prosjektingeniør Tom-Henning Larsen fortelle at turstiene skal asfalteres, og at det blir bålplass, hengekøyer, sandvolleyball og lekeapparater der.

I møtet ble det kommentert at tilgjengelighet og parkering er viktig for de som driver handel i byen, og flere var kritiske til å tilrettelegge mer for sykkel på bekostning av bilen. Bibliotek og ny svømmehall med varmtvannsbasseng ble etterspurt. Det ble også påpekt behovet for plasser for konserter, små eller store, og det ble vist til Hamar med Stortorget og Gregers. Dette jobbes det med i den nye byplanen.

Presentasjoner fra kvelden:

Kvelden ble også streamet live på vår facebookside. Gå dit for å se film av alle presentasjonene: BY:prat i Elverum på facebook

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s