Byplanen er klar!

IMG_75353Byplan 2030 er klar! Politisk behandling av saken er utsatt til 21. september i formannskapet og 26. september i kommunestyret. Her finner du alle dokumentene som følger byplanen.

Planforslaget Byplan 2030 består av én kommunedelplan for Elverum byområde og én
kommunedelplan for Leiret med felles planbeskrivelse.

Det anbefales å begynne å lese planbeskrivelsen, fordi den gir best innsikt i byplanen. Den sier blant annet noe om hva slags mål vi har for Elverum fram til 2030, og hvordan vi skal nå de målene.

Planbeskrivelsen beskriver politiske føringer og ambisjonene for utviklingen mot 2030, samtidig som den gir kunnskapsgrunnlaget og synliggjør bakgrunnen for utforming av plankartene og bestemmelsene.Den kan du lese her:

Det ble høsten 2016 gjort en byanalyse for Elverum. Den synliggjør hva som er viktig for Elverum, hva vi bør ta være på for framtida, samtidig som den viser potensiale og utviklingsmuligheter. Byanalysen ga føringer for arbeidet med byplanen.

Den kan du lese her:

Les også sak om byplanen på kommunens nettside her: Framtidens Elverum – et godt sted å være

Kart

Det er flere kart i byplanen. Temakart og plankart. De fire temakartene er laget for at man skal få en bedre oversikt over sammenhenger og helheten, og for å synliggjøre temaer som ikke vises på plankartet.

Det finnes et temakart for kulturminner og kulturmiljø som viser fredede bygg og områder til bevaring. Det kan du se på her:

Temakart for hovedsykkelruter viser de viktigste sykkelrutene i byområdet, og det kan du se her:

Temakart for risiko og sårbarhet viser soner for flom og støy. Det finner du her:

Temakart for grønnstruktur viser viktige områder og sammenhengende blågrønne (vann og natur) strukturer. Det finner du er:

Plankartene og planbestemmelsene for Elverum byområde og Leiret er de sentrale juridiske dokumentene og gir rammer for detaljert saksbehandling gjennom reguleringsplaner og byggesaker.

Plankart for Elverum byområde omfatter hele byområdet som Søbakken, Hanstad, Vestad og så videre. Det finner du her:

Plankart for Leiret omfatter den sentrale bykjernen i Leiret. Det finner du her:

Planbestemmelser og konsekvensutredning

Planbestemmelser for Elverum byområde omfatter hele byområdet som Søbakken, Hanstad, Vestad og så videre. Det finner du her:

Planbestemmelser for Leiret omfatter den sentrale bykjernen i Leiret. Det finner du her:

Byplanen består også av en konsekvensutredning. Her vurderes alle innspill som er kommet inn til byplanen. Har du sendt innspill til byplanen finner du en vurdering av dette her:

Utsatt politisk behandling

Utkastet til Byplan 2030 skulle til politisk behandling i formannskapet 15. juni og kommunestyret 20. juni. Dette har blitt utsatt til 21. og 26. september da politikerne ønsket mer tid til å sette seg bedre inn i planen. Det vil i september bli første gang byplanen behandles politisk. Etter det skal den ut til offentlig ettersyn i oktober og november.

Det er laget et politisk saksframlegget som sendt ut til opprinnelig behandling av saken den 15. og 20. juni. Den politiske saken kan du lese her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s