Vellykket byvandring i Leiret

Nesten 50 personer møtte opp da arealplan i Elverum kommune inviterte til byvandring med tema byplan og byplanlegging den 12. september.I slutten av september skal den nye byplanen opp til politisk behandling, men hva betyr den for deg og meg? Det snakket blant andre plansjef Britt Søgaard og byarkitekt Solveig Høye om under byvandringen som ble arrangert onsdag ettermiddag.

 Byvandring i Galgebergparken
Byarkitekt Solveig Høye forteller om grøntområder i Galgebergparken.

Handler om deg og meg

For byplanen handler om alle som bor, jobber eller er på besøk i Elverum. Den handler om hverdagen vår; at vi for eksempel kan sykle til jobben om vi vil, at det er trygge veier for skolebarna og at det er en benk i Storgata. Den legger til rette for at du kan gå en hyggelig kveldstur med hunden din, og at vi har større områder der vi kan feire 17. mai.

Nesten 50 personer kom for å høre mer om hvordan en by blir til, og at ingenting er tilfeldig når det kommer til byplanlegging.

– Det er kanskje ikke så mange som tenker over det, men det er ikke tilfeldig at man kan se kirka i enden av storgata og at man kan se ned Glomma fra slakteriet og kulturhuset. I byplanlegging kalles det et fondmotiv, sa ordfører Erik Hanstad som ønsket alle velkommen på rådhustrappa.

Galgebergparken

Etterpå gikk turen ned til polen, gjennom Galgebergparken, videre ned til slakteriet og deretter ned til Glomma før turen endte på rådhuset og rådhustårnet.

Underveis fortalte Høye, Søgaard, assisterende rådmann Aasmund Hagen, kulturrådgiver Steinar Hovland og Ottar Evensen fra Historielaget om alt fra Galgebergparken, grøntområder, utbygging, sykkel, siktlinjer til høyde på hus.

IMG_5952
Byvandring gjennom Galgebergparken.

Bra med byvandring

En av de som hadde kommet for å være med på vandringen var Aase Dahling.
– Det er veldig bra at man arrangerer byvandring. Da kan man komme sammen og diskutere flere interessante temaer, og det er flott å lære mer om byen vår.

Byplan 2030 skal behandles politisk i formannskapet 21. september og i kommunestyret 26. september. I månedsskiftet oktober/november sendes den ut på høring.

I desember går administrasjonen igjennom eventuelle innspill som kom i høringsrunden og sluttbehandling av byplanen blir trolig i mars 2019.

IMG_5963
Byvandring ved Glomma i solnedgang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s